Vem, trg je zasičen z izdelki, ki naj bi jih mame potrebovale po porodu. Tu ti predstavim tisto, kar zares rabiš. Vse ostalo je opcijsko in odvisno od tebe. Poglejva ;)

Mama po porodu je ranljiva, telo je izčrpano, um je (pre)obremenjen. Njena edina in največja skrb je dojenček. In prav je tako! Prve tedne je namenjeno, da mama počiva in se povezuje z dojenčkom. Ne čisti, ne kuha, ne skrbi za obiske, ne briše prahu in ne sesa. Ne - le tam je z dojenčkom. Počitek, regeneracija in spoznavanje dojenčka.

Vseeno pa je nekaj reči, ki jih potrebuje, da bo njena skrb za dojenčka čim bolj lahkotna in brez dodatnih obremenitev. 

1. POPORODNI VLOŽKI

Ja, čišča je kar nadležna in obilna, zato je nujno, da so tvoji vložki dovolj vpojni 

in udobni. In tudi primerno veliki ter obstojni na mestu (da ne lezejo). Za prva dva tedna po porodu izberi debelejše in daljše, da boš brez skrbi, da se karkoli pozna na hlačah ali kavču. Po dveh tednih je popolnoma varno, da preklopiš na tanjše, ki so super, ko si že malo bolj aktivna.  

2. UDOBEN MODRČEK

Dojke po porodu običajno postanejo večje, že nekaj dni po porodu pa napete in trde (ko pride do navala mleka). Takrat je pomembno, da imaš super modrček, ki ti je popolnoma udoben, da je brez kosti (da ne pritiska na mlečne vode - kar lahko vodi do zamašenega mlečnega voda in tudi mastitisa). Prav tako naj bo bombažen in tak, da lahko z njim dojiš. Pri tem bodi pozorna, da ga lahko odpneš z eno roko, v drugi boš verjetno držala dojenčka. Če kupuješ modrček pred porodom, imej v mislih, da mora biti večji :)

3. ODLIČEN LANOLIN

Lanolin je prva pomoč in preventiva pri bolečih in/ali ranjenih bradavicah prvi teden ali dva. A NI vseeno, kakšen je. Izberi naravnega, prečiščenega. Bradavica in kolobar sta po porodu izpostavljena sesanju, ki ga nista navajena, zato kožo na tem predelu neguj. Izbereš lahko običajen lanolin ali tistega na rastlinski osnovi. Lansinoh lanolin ima 40-letno tradicijo in mu zaupa že miljone mamic.

4. UDOBNE IN VPOJNE BLAZINICE ZA DOJENJE

Ob navalu mleka med 2. in 10. dnem (odvisno od načina poroda ~ vaginalno ali CR, ter od pristavljanja) začnejo običajno dojke "puščati". Nekaterim mamam mleko izteka le ob dojenju, drugim skoz po malo kaplja. Vsekakor je pomembno, da imaš udobne in vpojne blazinice

Super je tudi, če se ne vidijo skozi oblačila, kajne? In da se obdržijo na mestu, ko jih prilepiš. Točno take so blazinice Lansinoh! Ker vemo, da se nimaš časa in energije obremenjevati še s tem, ali je premočila ali pa zlezla iz majice. 

5. POČITEK

Mama, po porodu je čas za počitek. Tvoja naloga je dojenje, to je vse. Tega namesto tebe ne more opraviti kdo drug. Vse ostalo pa lahko! Vzemi si vsaj dva tedna, da počneš le to ~ dojiš in počivaš. 
Pusti se negovati, pusti, da za vse ostalo in tudi zate poskrbijo drugi. Zdaj si ti kraljica! 

Tako boš naredila največ zase in za svojega dojenčka, ki bo čutil prisotno in spočito mamo.

__________________________________________________________________________________________________________________

Pri Spešlu verjamemo, da je vsaka mama edinstvena. Tudi njena pot je edinstvena.

Zato smo tu ~ da te podpremo z ljubeznijo, skrbnostjo in izdelki, prilagojenimi tvojim potrebam. Dobrodošla v družini Spešl, kjer je vsaka mama KRALJICA in kjer skupaj gradimo skupnost, ki podpira pot materinstva v vseh njenih oblikah.

Deli objavo

Podobni izdelki

Lansinoh

Blazinice za dojenje Lansinoh, 24 kom

5.90 €
(0/5)
  Lansinoh

  Blazinice za dojenje Lansinoh, 60 kom

  11.80 €
  (0/5)
   Lansinoh

   Lanolin krema Lansinoh, 10 ml

   9.89 €
   (0/5)
    Lansinoh

    Lanolin krema Lansinoh, 40 ml

    22.00 €
    (0/5)
     Lansinoh

     Organsko pršilo za lajšanje bolečin po porodu Lansinoh

     23.99 €
     (0/5)
      Lansinoh

      Poporodni higienski vložki, 0-2 tedna po porodu, 10 kom

      6.60 €
      (5/5)
       Lansinoh

       Poporodni higienski vložki, 2+ tedna po porodu, 12 kom

       6.39 €
       (0/5)
        Lansinoh

        Pralne blazinice za dojenje Lansinoh, 4 kom

        13.40 €
        (0/5)
         Lansinoh

         Pralne blazinice za dojenje Lansinoh, barvne, 8 kom

         26.60 €
         (0/5)

          komentarjev (0)

          Trenutno ni komentarjev

          Komentar