Preveri, kateri so možni vzroki. Steklenička ni zanič :)

Prezračevalni sistem pri Dr. Brown's stekleničkah je tisti, ki prinaša številne prednosti: manj kolik, manj napenjanja, polivanja in spahovanja. Zaradi tega je hranjenje za dojenčka bolj udobno in nadvse prijetno. Ko so prezračevalni sistem, cucelj in navoj ustrezno na steklenički, to ne predstavlja zaprte posode za shranjevanje in v določenih situacijah lahko pride do  puščanja.

Tukaj so GLAVNE TRI REŠITVE za težave s puščanjem:

PUŠČANJE MED HRANJENJEM

Pretok na cuclju je lahko prehiter ali prepočasen za tvojega dojenčka. Če je pretok prepočasen, bo dojenček sesal močneje in močneje, da bo pridobil mleko iz stekleničke. To lahko zrak potisne v prezračevalni sistem, kar ustvari podtlak. Ta pritisk lahko potem potisne mleko izven navoja, kar povzroči puščanje. 

To težavo lahko rešiš s cucljem večjega pretoka (en level višje). Več o znakih za neustrezen pretok si lahko prebereš tukaj.

PUŠČANJE MED POTJO

Zaradi delovanja stekleničke in luknjice na cuclju je celotna steklenička kot odprt sistem, ki dopušča tekočini, da kaplja ven, če je steklenička prevrnjena. Ko so na steklenički prezračevalni sistem, navoj in cucelj, mora steklenička ostati v pokončnem položaju.

Če namestiš plastični pokrovček čez cucelj, to ne preprečuje tekočini, da bi kapljala skozi cucelj, če je steklenička prevrnjena.

 • Na KRATKE RAZDALJE (npr. vrtec) lahko pustiš vse dele na steklenički in uporabiš le potovalni disk, hkrati naj se steklenička čim manj prevrača.

 • Na DOLGE RAZDALJE (npr. daljša vožnja z avtom, letalom...) ali takrat, ko steklenička ne more ostati v pokončnem položaju, odstrani prezračevalni sistem, navoj in cucelj ter namesti potovalne pokrovčke za stekleničko. Ti ohranjajo tekočino neprodušno zaprto in se ne more razliti. Ostale dele stekleničke shrani na čistem mestu.

PUŠČANJE MED PRIPRAVO

Ko segrevaš stekleničko ali pripravljaš adaptirano mleko tako, da mešaš medtem, ko so vsi deli stekleničke vstavljeni, lahko pride do spremembe pritiska. To se lahko pokaže v puščanju skozi navoj.

Ko segrevaš mleko ali pripravljaš adaptirano mleko, odstrani vse ostale dele stekleničke in privij potovalni pokrovček.

Ponekod v vrtcih ne dovolijo nobenih modifikacij na steklenički in morda ne bodo želeli odstraniti delov med pripravo obroka. V tem primeru jih prosi, naj zrahljajo navoj pred segrevanjem mleka, da se tako sprosti pritisk v steklenički.

Če ti je nasvet pomagal, mi napiši svojo izkušnjo v komentar ;)

Deli objavo

Podobni izdelki

Dr. Browns

Plastična širokovratna steklenička 270 ml, 3 kom

50.00 €
(0/5)
  Dr. Browns

  Plastična širokovratna steklenička BLUE RAINBOWS 270 ml (+ustnik+cucelj 3)

  19.30 €
  (0/5)
   Dr. Browns

   Plastična širokovratna steklenička DINO 270 ml, 2 kom

   34.99 €
   (0/5)
    Dr. Browns

    Plastična širokovratna steklenička GREEN STARS 270 ml (+ustnik+ cucelj 3)

    19.30 €
    (0/5)
     Dr. Browns

     Plastična širokovratna steklenička OCEAN 270 ml, 2 kom

     34.99 €
     (0/5)
      Dr. Browns

      Plastična širokovratna steklenička PINK HEARTS 270 ml (+ustnik +cucelj 3)

      19.30 €
      (0/5)
       Dr. Browns

       Pokrovčki za ozkovratno stekleničko, 3 kom

       7.30 €
       (0/5)
        Dr. Browns

        Pokrovčki za širokovratno stekleničko, 2 kom

        7.74 €
        (0/5)

         komentarjev (0)

         Trenutno ni komentarjev

         Komentar